pátek 27. listopadu 2009

Jak jinak než "Na úvod"

Ačkoliv by mohl název tohotu blogu v někom evokovat myšlenku, že zde budu propagovat nějaký faramceutický výrobek pro definitivní odbourání projevů plynatosti, bude účel tohoto blogu spočívat v poskytnutí prostoru pro ventilaci mých názorů na politické a společenské dění v mém okolí. Jelikož slovo "okolí" je v dnešní době informačních technologií a vyspělých dopravních prostředků velmi prostorově rozsáhlý pojem, budu stránky tohoto blogu špinit i řádky psanými o věcech vpravdě světových :). Ale aby to nevypadalo, že se, co se záběru týče, snažím překonat slavného Járu Cimrmana, budu se soustředit hlavně na témata, která bezprostředně zasahují země koruny české (nebojte se, nejsem monarchista, i když přiznávám, že míti krále/královnu má určitě jistou, a teď pozor na v politice nový pojem, "romantiku" :)).
Samozřejmě si uvědomuji, ba jsem za to přímo rád, že s mými názory se dá polemizvat až nesouhlasit, a proto každého čtenáře prosím, aby se neostýchal a v komentářích k článkům svou polemiku formuloval. Moc bych si přál, aby v komentářích vznikaly hodnotné a věcné diskuze, které budou ku prospěchu Vám i mě. Považuji totiž polemiku a diskuzi obecně za jeden z hlavních prostředků pro vývoj náhledu a názoru člověka na diskutované téma.
Na závěr bych chtěl případné čtenáře (opravdu nevím, proč si myslím, že by mě kdy mohl někdo číst :)) poprosit o shovívavost ve věci gramatických a typografických zvyklostí a pravidel českého jazyka. Tyto pravidla nerad, ale bohužel často nevědomky porušuji, a proto bude lepší, když se zkusíte zaměřit na sémantickou stránku textu, a chibi přejdete jen úsměvným, či pohrdavým úšklebkem.

PS: Jen doufám, že při mé bezbřehé lenosti neskončí tento zápisníček u tohoto postu ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat